תחומי התמחות

גירושין והתרת נישואין

טיפול וניהול תיקי גירושין וכתובה וכן התרת נישואין של בני זוג אשר נישאו בנישואין אזרחיים והכרוך בכל אלו לרבות; מזונות ילדים, מזונות אישה, משמורת ילדים, תיקים רכושיים.
טיפול וניהול תיקי גירושין וכתובה וכן התרת נישואין של בני זוג אשר נישאו בנישואין אזרחיים והכרוך בכל אלו לרבות; מזונות ילדים, מזונות אישה, משמורת ילדים, תיקים רכושיים.

הסכמי גירושין

ניהול משא ומתן בין בני הזוג במטרה לסיים את כלל ההליכים בניהם מחוץ לכותלי בית המשפט. הסכמי גירושין מאפשרים לצדדים להגיע להסכמות ולפשרה הוגנת מבלי להתדיין חודשים ארוכים ו/או שנים בבתי המשפט, וזאת תוך שהם חוסכים זמן יקר, כסף רב, וחשוב מכך שומרים על נפשם הרכה של ילדיהם.

צוואות וירושות

עריכת צוואות, צוואות מורכבות וכן צוואות הדדיות לבני זוג, עריכת הסכמי חלוקת עיזבון בין יורשים, הסדרת חלוקת עזבונו של נפטר, באמצעות הוצאת צו ירושה או צו קיום צוואה, הגשת התנגדות לצוואות בבית המשפט, וכן גישור ומציאת פתרונות בסכסוכים בין יורשים מחוץ לכותלי ביהמ״ש.

הסכמי ממון והסכמים אחרים

עו"ד כהן שלמה מתמחה בעריכת הסכמי ממון הן לפני הנישואין והן במהלכם, לרבות הסכמים בין בני זוג הידועים בציבור, הסכמי חיים משותפים והסכמי הורות משותפת. 

גישור/ ניהול הליך בהתאם לחוק להסדרי התדיינות בסכסוכי משפחה

עו"ד כהן שלמה הינה מגשרת מוסמכת, המעניקה שירותי גישור לבני זוג או לבני משפחה אשר מעוניינים למצות את המחלוקות בניהם בדרך של הסכם שיערך בין הצדדים ומחוץ לכותלי ביהמ"ש, לרבות ליווי, יעוץ והדרכה בכל הנוגע בהגשת בקשה וניהול ההליך המשפטי בהתאם לחוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה)- 2014.

יפוי כח מתמשך

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לאדם לקבוע מי יטפל בענייניו אם יאבד את כשירותו. המסמך מסדיר החלטות רפואיות, כלכליות ואישיות, ומבטיח שמירה על רצונותיו וכבודו של הממנה לאורך זמן. עו"ד כהן שלמה הינה בעלת תעודה ומוסמכת לעריכת ייפוי כוח מתמשך.

דיני מקרקעין

דיני מקרקעין הם תחום משפטי מורכב שדורש מומחיות בהיבטים כמו רכישה, מכירה, שכירות, משכנתאות וזכויות בנייה. ייעוץ מקצועי בתחום זה מסייע ללקוחות להבטיח את זכויותיהם, לפתור סכסוכים ולהימנע מסיבוכים משפטיים בעסקאות נדל"ן מורכבות.

חשוב לדעת!

במהלך חודש יולי 2016 נכנס לתוקפו "חוק הגישור", ובשמו המלא "החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה)- 2014". מדובר בחוק המחייב את מי שמעוניין להגיש תובענה בעניין סכסוך משפחתי (להלן גם: תובענה בין בני זוג ו/או בין הורים ו/או בין הורים לילדיהם) שלא להגישה לערכאה השיפוטית, אלא להגיש תחילה "בקשה לישוב סכסוך" ליחידת הסיוע הסמוכה לערכאה השיפוטית (ביהמ"ש ו/או ביה"ד הרבני). 

החוק מחייב את הצדדים לקיים 4 פגישות  מהו"ת; מידע, היכרות ותיאום, ביחידת הסיוע, שמטרתן לנסות לגשר בין הצדדים ולפתור את הסכסוך על דרך הפשרה ובדרכי שלום. 

כלל פגישות המהו"ת יתקיימו ביחידת הסיוע בתוך 45 ימים מיום הגשת הבקשה, אולם יחידת הסיוע רשאית להאריך את התקופה, פעם אחת,  ב- 15 ימים ובהודעה מראש. בתום 10 ימים מיום פגישת המהו"ת האחרונה, יודיע כל אחד מהצדדים ליחידת הסיוע אם הוא מעוניין להמשיך בהליך החלופי לישוב הסכסוך ביחידת הסיוע או שיש ברצונו לפתוח בהליכים משפטיים בביהמ"ש ו/או בביה"ד הרבני.

 

עם תום ההליך ביחידת הסיוע כאמור לעיל, קיימת זכות קדימה לצד שהגיש את הבקשה לישוב סכסוך ליחידת הסיוע,  להגיש תובענה לערכאה השיפוטית שלה הסמכות לדון בעניין על פי דין, בתוך 15 ימים בלבד. לא הגיש הצד האמור את התובענה, או הגיש תובענה רק לגבי חלק מהעניינים שבסכסוך המשפחתי, רשאי הצד האחר להגיש תובענה מצידו לכל ערכאה שיפוטית שלה הסמכות לדון בעניין.

דילוג לתוכן